Top

Despre Noi

love-aqua (2)

ceramica-vlad-despre-noiCERAMICA VLAD SRL, este o societate tanara si dinamica, care are ca activitate principala importul, distributia si comertul de placi ceramice pentru pardoseli si pereti (gresie, faianta), reprezentanti in Romania ai unora dintre cei mai mari producatori in domeniu din Italia.

Furnizorii nostrii sunt fabrici de profil care au mentinut ridicat standardul produselor fabricate, pe o piata in continua miscare, in care multi dintre ceilalti producatori de profil, pentru reducerea pretului de vanzare au renuntat la multe din rigorile de calitate.

Producatorii italieni, partenerii nostri, sunt firme cu traditie in domeniu, care au creat tendinte si au inovat permanent producerea de placi ceramice pentru pardoseli si pereti, adevarate etaloane de calitate pentru ceilalti.


Gresia

Gresia este o roca formata din nisip cimentat, care este usor de desprins inbucati si fasii. Gresiile sunt de doua feluri, in functie de procedeul de coacere: smaltuite si nesmaltuite. Cele smaltuite se obtin cu dubla coacere (bicottura) sau o singura coacere (monocottura), iar cele nesmaltuite (din care fac parte gresia portelanata si gresia rosie) se obtin prin coacere simpla (cotto).

Calitatea gresiei este data de marimea-standard a modelului si calitatea glazurii (fata placii).

Proprietatile estetice ale placilor, sunt in principiu trei:

  • formatul, adica forma (patrat, dreptunghi etc) si dimensiunea placii;
  • culoarea;
  • designul sau decorul;

Stilul

Este bine ca gresia sa fie in armonie cu stilul adoptat (modern, rustic etc.), sa fie compatibila cu zugraveala/tapetul, mobilierul, corpurile de iluminat.

Coloristica

Coloristica este deosebit de importanta. Gresia colorata si cea in doua culori (in aranjamente asimetrice) alunga monotonia. Culorile puternice sunt indicate pentru locuintele moderne, active, vesele. Combinatia alb/negru este potrivita pentru amenajari mai sobre. Locul ideal pentru modelele vii, cu floricele, pasarele etc. este baia copiilor. Se recomanda folosirea combinatiilor de alb-negru pentru amenajari sobre. Se potrivesc aceste combinatii puternic contrastate, in special pentru o persoana organizata, ordonata, serioasa. Aceasta combinatie se poate „incalzi“ folosind un punct de atractie intr-oculoare puternica. Poate fi un element din mobilier sau un accesoriu (prosoape, aplice, scaune, vaze de flori etc.). Sunt indicate combinatiile de culori puternice pentru locuintele moderne, pentru un stil vesel si care sa denote o viata activa. Combinatiile de culori puternice se potrivesc familiilor tinere, persoanelor dezinhibate, sincere, directe, caracterelor energice. Armonizati culorile placilor ceramice cu cele ale zugravelii sau alemobilierului.

Marimea

Marimea contribuie la imaginea de ansamblu. Pentru a da impresia despatiu larg se pot alege placi dreptunghiulare care sa fie placate pe orizontala. Pentru a oferi inaltime, se vor placa pe verticala. Formatul placilor are un rol semnificativ asupra impactului vizual al suprafetei acoperite cu placi. “Densitatea” structurii rosturilor dintre placi este oconsecinta directa a formatului placilor: cu cat formatul este mai mic, cu atat aceste rosturi apar mai dense si invers; cu cat formatul este mai mare, cu atat reteaua de rosturi este mai rarefiata. Importanta vizuala a rosturilor este accentuata sau diminuata, intre anumite limite, si de alternanta grosimilor si culorilor acestora. Din punct de vedere al formatului, se inregistreaza o tendinta tot mai accentuata de utilizare a unor formate mari, atat pentru placile de faianta unde dimensiuni de genul 25×40 cm sunt deja comune, ajungandu-se pana laplaci de 30×60 cm sau 30x100cm in mod curent, cat si pentru gresie cu placide dimensiuni 60×60 cm sau chiar mai mari. Se remarca utilizarea pe scara tot mai larga, in cadrul aceluiasi ambient, a combinatiilor de formate diferite din aceeasi serie, plecand de la placi mari pana la mozaicuri (atat de forma patrata cat si dreptunghiulara) realizate din toata gama de culori a acesteia.